Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Film om søhelten Tordenskjold må nøjes med få stjerner

Filmen "Tordenskjold og Kold" er retningsløs, plat og fjollet, lyder det fra filmanmelderne.

København: En komedie så skæv, at den mister balancen.

Den danske film "Tordenskjold og Kold", som har premiere torsdag, vækker ikke meget begejstring hos det danske anmelderkorps.

På trods af enkelte vellykkede scener, mener Berlingskes anmelder, at filmen er sovset ind i "til tider smådesperat drengerøvshumor".

Samtidig sammenligner hun "Tordenskjold og Kold" med "et lidt retningsløst afsnit af "Klovn"" og giver den to ud af seks stjerner.

Ekstra Bladets anmelder starter med at undre sig over, hvorfor der ikke er lavet flere film om søhelten Tordenskjold.

- Man kan så undre sig endnu mere over, at når man så gør det, så vælger man at gøre det så plat og lavkomisk, som det er tilfældet med "Tordenskjold og Kold", skriver anmelderen, som også giver filmen to ud af seks stjerner.

"Tordenskjold og Kold" foregår i 1720, hvor Den Store Nordiske Krig netop er slut. Den skildrer, hvordan viceadmiral Peter Jansen Wessel alias Tordenskjold, som vi kender fra tændstikæskerne, har fået heltestatus i den danske befolkning og vælter sig i kvinder.

Komedien er ikke en historisk beretning i traditionel forstand, men fortæller med satiriske greb om søhelten Tordenskjold fra den dansk-norske flåde.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz og lavet sammen med den norske succesforfatter Erlend Loe.

Ifølge Jyllands-Posten er der tale om film til tre ud af seks stjerner.

- Det fjollede, postmoderne periodedrama er skuffende indholdsløst, lyder det i avisen.

BT's anmelder giver dog fire ud af seks stjerner og roser Henrik Ruben Genz for en "skæv, absurd og ret underholdende film".

- Hvad der let kunne være endt som en slags "Gøngehøvdingen II" med stive pudderparykker og ufrivilligt komisk dialog, bliver her et dejligt forfriskende pust af en "periodefilm" om venskab, fjendskab og livet, står der i BT.

Kristeligt Dagblad giver ligeledes fire ud af seks stjerner, men bemærker, at "nogen storslået heroisk film er det ikke".

Ifølge Soundvenue ligger der flere gode tanker bag filmen, men:

- Gode tanker gør ikke en god film i Henrik Ruben Genz' topmoderne Tordenskjold- take, der er for fjollet til sit eget bedste, skriver anmelderen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.