Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Film- og teaterfolk vil forhindre sexchikane med arbejdsgruppe

Film- og teaterbranchen vil skabe tryghed blandt medarbejdere til at sige fra over for sexchikane.

Formand for Dansk Skuespillerforbund, Katja Holm.
Formand for Dansk Skuespillerforbund, Katja Holm.

11 organisationer fra hele film- og teaterbranchen gav torsdag ved et møde hånd på at arbejde sammen for at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø på teater- film og tv-produktioner.

Det fortæller Katja Holm, som er formand for Dansk Skuespillersamfund.

Hun pointerer, at det ikke er gjort med at "nedskrive nogle regler eller komme med fine hensigtserklæringer".

»Vi nedsætter nu en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe, som skal komme med indspark til - muligvis med hjælp fra eksperter - hvordan vi dæmmer op for sexchikane,« fortæller hun.

Organisationerne havde aftalt at mødes i kølvandet på de mange anklager om sexchikane, der er kommet fra skuespillere og andre medarbejdere efter den verdensomspændende #Metoo-kampagne.

Teater- og filmbranchen er særlig skrøbelig i forbindelse med chikane, fordi mange medarbejdere er løst ansat, og derfor kan det være sværere at sige fra, vurderer Katja Holm.

»Vi er meget afhængig af at være på god fod med vores arbejdsgiver, og det gør, at vi dukker nakken mere,« siger hun.

»Det vigtigste for os er at skabe den størst mulige tillid og tryghed, så man er i stand til at sige fra. Og så bliver det måske på længere sigt ikke længere nødvendigt. Men vi er jo også kun mennesker,« siger hun.

Selv om det særligt er skuespillere, filmproducenter, instruktører og andre filmfolk, som de seneste ugers fokus på sexchikane har omhandlet, er film- og teaterbranchen ikke særligt udsat, lyder det fra Katja Holm.

»Vi er spydspids for resten af arbejdsmarkedet. Jeg er helt sikker på, at rigtig mange andre områder døjer med det her også. De har bare svært ved at se det i øjnene,« siger hun.

De 11 organisationer er Producentforeningen, Dansk Skuespillerforbund, FAF, Danske Scenografer, Danske Filminstruktører, Danske Sceneinstruktører, TIO, Danske Teatres Fællesorganisation, Danske Dramatikere, Projektstøtteudvalget for Scenekunst og DFI.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.