Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fiktiv ulykke rammer Lillebæltsbroen onsdag aften

En beredskabsøvelse spærrer delvist for trafikken over Lillebæltsbroen onsdag aften og natten til torsdag.

Arkivfoto: Lastbil der er væltet på Lillebæltsbroen under stormen den 28. oktober 2013. Onsdag d. 30. august bliver Lillebæltsbroen genstand for en »fiktiv ulykke« i forbindelse med en beredskabsøvelse, der skal sætte proceduren for en splinterny handlingsplan fast.
Arkivfoto: Lastbil der er væltet på Lillebæltsbroen under stormen den 28. oktober 2013. Onsdag d. 30. august bliver Lillebæltsbroen genstand for en »fiktiv ulykke« i forbindelse med en beredskabsøvelse, der skal sætte proceduren for en splinterny handlingsplan fast.

København. Lillebæltsbroen mellem Jylland og Fyn er onsdag aften og natten til torsdag delvist spærret for trafik.

Det skyldes en beredskabsøvelse, som holdes for første gang på Den nye Lillebæltsbro.

- Vi har sammen med politi, redningsberedskab og regionen udarbejdet en samlet beredskabsplan, og der skal vi afholde en øvelse for netop at afprøve, om planen har den virkning, vi har forventet, siger chefkonsulent Niels Christian Skov Nielsen, Vejdirektoratet.

Øvelsen holdes fra klokken 20 og frem til torsdag morgen klokken 05.

I det tidsrum vil vejbanerne på broen være indsnævret til et spor i hver retning.

Det vil give gener for trafikanterne, der må regne med længere køretid.

Men tidspunktet er valgt, fordi onsdag aften og natten til torsdag er det tidspunkt på ugen, hvor der erfaringsmæssigt er færrest bilister.

Det er første gang efter vedtagelsen af en beredskabsplan, at der er en øvelse på broen.

Hvilket scenarie der øves, vil chefkonsulenten ikke sige noget om, da det involverede personale ikke skal kunne læse om det på forhånd.

Men det er en ulykkessituation, ikke et terrorscenarie, der øves, forklarer han.

- I tilfælde af en terrortrussel lukker broen med det samme. Så det er ikke så interessant at øve.

- Det vi øver i aften, er en ulykkessituation, og der er deltagelse af både politi, beredskab, akutlæge og ambulancer, siger Niels Christian Skov Nielsen.

Også på Storebæltsbroen og Øresundsbroen holdes der med jævne mellemrum beredskabsøvelser.

På baggrund af erfaringerne fra øvelsen på Lillebæltsbroen skal myndighederne tage stilling til, om der skal afholdes lignende øvelser på nogle af landets øvrige broer.

- Når øvelsen er slut, skal vi evaluere og sammen med politi og beredskab drøfte, om der skal laves tilsvarende beredskabsplan for eksempelvis broen over Vejle Fjord og Farøbroerne, siger Niels Christian Skov Nielsen.

Lillebæltsbroen er en af landets centrale færdselsårer. Den passeres hvert døgn af i gennemsnit 68.400 køretøjer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.