Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Femårige Oliver får udskudt sin sag

Retten i Helsingør har udskudt afgørelsen om, hvorvidt Oliver skal bo med sin mor i Østrig eller sin far i Danmark, til om to uger.

Der skulle egentlig være truffet en afgørelse i dag torsdag, men parterne i sagen om, hvem af sine forældre den femårige Oliver skal bo sammen med, må væbne sig med tålmodighed.

Retten i Helsingør oplyser således til Berlingske Nyhedsbureau, at afgørelsen i sagen er udskudt i to uger - til torsdag 20. september.

Tvisten går på, om Oliver skal sendes tilbage til sin mor i Østrig, eller om han skal blive hos sin far i Danmark.

I sommeren 2010 rejste Oliver til Østrig med sin mor for at bo, og siden har faren, Thomas Sørensen, forsøgt at få ham til Danmark.

Den østrigske stat har nægtet at udlevere drengen, da moren, Marion Weilharter, har den fulde forældremyndighed i Østrig og ligeledes havde det i Danmark, da hun forlod landet med sønnen. Men de danske myndigheder har forsøgt at få den femårige sendt tilbage til sin far, som efterfølgende blev tilkendt forældremyndigheden i Danmark.

Da sagen mellem de to stod i stampe, valgte Thomas Sørensen derfor at tage sagen i egen hånd. Han tog til Østrig og bortførte Oliver fra morens varetægt, da hun var ved at aflevere ham i børnehave. Derfor har Oliver siden begyndelsen af april i år opholdt sig i Danmark.

Retssagen i Helsingør, som også kørte tirsdag, er foregået bag lukkede døre, efter det blev begæret af begge forældres advokater. Retten tog det til efterretning med begrundelsen om, at det var private anliggender og ikke tilstrækkeligt i offentlighedens interesse. Derfor kender kun forældrene og advokaterne til retsforløbet.

Uden for retten tirsdag udtalte Marion Weilharters østrigske advokat, Britta Schönhart, at sagen kun bør ende med én ting: at Oliver vender tilbage til sin mor.

- Vi har en klar sag. Fordi moren havde fuld forældremyndighed, da hun rejste ud af landet, havde hun enhver ret til at tage af sted med ham. Og den danske ret skal sende Oliver tilbage til Østrig, sagde hun.

Over for BT gjorde hun det klart, at sagen for Weilharter bliver en vindersag.

- Hvis ikke det sker, vil det være en invitation til alle fædre i Danmark til at kidnappe deres børn, hvis de oplever noget lignende, sagde advokaten.

Thomas Sørensens talsmand, Janus Bang, mener, at sagen er begyndt som en bortførelsessag med omvendt fortegn, da Olivers mor forlod landet med ham i 2010. Og efter tirsdagens retsmøde var Thomas Sørensens advokat fortsat positiv.

- Vi er optimistiske. Vi vil bare gerne opretholde Landsrettens dom. De har tidligere givet os ret i, at det er bedst for Oliver at være hos sin far i Danmark, sagde Maryla Wroblewski til BT.

Under alle omstændigheder må sagens parter vente i endnu to uger, før der falder en afgørelse i sagen.

Berlingske.dk retter: Artiklen har tidligere indeholdt en vurdering fra en 'ressourceperson', der desværre har vist sig ikke at være relevant. Berlingske beklager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.