Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fem mænd er sigtet for drabsforsøg efter skud mod lejlighed

En beboer slap uskadt, da der blev skudt mod en lejlighed i Aalborg Øst tirsdag aften. Fem mænd er anholdt.

I en større koordineret indsats mod bander har politiet tirsdag foretaget en række anholdelser på Sjælland.
I en større koordineret indsats mod bander har politiet tirsdag foretaget en række anholdelser på Sjælland.

Fem yngre mænd er anholdt og sigtet for drabsforsøg efter et skyderi mod en lejlighed på Vilsundvej i det østlige Aalborg tirsdag aften.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

Politiet fik anmeldelsen klokken 21.14.

»Vi får en anmeldelse om, at der er afgivet tre-fire skud mod lejligheden, der ligger på første sal. Skuddene rammer vinduet, men ryger ikke igennem.«

»Da der befinder sig en person inde i lejligheden, betragter vi det som et drabsforsøg,« siger vagtchefen.

De fem anholdte mænd er alle født i midten af 1990'erne og fra lokalområdet. De vil sandsynligvis blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

»Det er for tidligt at sige noget om et motiv, og hvorvidt de anholdte og personen i lejligheden kender hinanden,« siger Poul Fastergaard, som tilføjer, at det ligeledes er for tidligt at sige, om episoden er banderelateret.

»Der er også stadig nogle relationer, vi skal have på plads, og derfor kan jeg heller ikke sige mere om identiteten på personen i lejligheden, ud over at der er tale om lejlighedens beboer,« siger vagtchefen.

Efter at skuddene er blevet affyret mod lejligheden, kører gerningsmændene fra stedet i en bil.

»Da patruljen når frem, ser betjentene en mistænkelig bil, som de sætter efter. Kort efter kører den eftersatte bil ind i et skilt på Pontoppidan Stræde, og betjentene kan anholde de fem mænd, der befinder sig deri,« siger vagtchefen.

Politiet modtog i første omgang anmeldelsen fra et vidne i området, der havde hørt skuddene. Senere ringede lejlighedens beboer også selv til politiet og anmeldte episoden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.