Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fejl i annonce skaber panik hos lokal Venstre-afdeling

En annoncefejl i Ugeavisen Esbjerg konstaterer, at kommunen har betalt for Venstres annonce i forbindelse med kommunalvalget.

Borgmesterkandidat og viceborgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen er på forsiden af Ugeavisen Esbjergs fejlbehæftede annonceopslag. Foto: Christer Holte
Borgmesterkandidat og viceborgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen er på forsiden af Ugeavisen Esbjergs fejlbehæftede annonceopslag. Foto: Christer Holte

En annoncefejl i denne uges udgave af Ugeavisen Esbjerg har bragt byens borgmesterparti Venstre i knibe. Det skriver Jydske Vestkysten.

I øverste hjørne af et annonceomslag om partiets kandidater til kommunalvalget står der nemlig, at annoncen er betalt af Esbjerg Kommune, hvilket ikke er tilfældet. Og fejlen får det til at se ud som om, Venstre har misbrugt offentlige midler, hvilket har skabt en del panik hos partiet her midt i kommunalvalget.

Annoncesiderne er reelt betalt af Venstre selv, men fejlen skyldes angiveligt, at Esbjerg Ugeavis er kommet til at genbruge en tekst fra en et tidligere annonceopslag, hvor kommunen oplyser borgerne om håndtering af affald.

»Alle fire sider er annoner købt af Esbjerg Kommune,« står der i avisen.

Kunne ikke blive værre

»Vi kunne stort set ikke være blevet beskyldt for noget, der er værre, så skaden kan ikke være større. Det er selvfølgelig ikke sandt, at Esbjerg Kommune har betalt for Venstres annoncer, men der vil uvægerligt være nogle, der tror det,« siger borgmesterkandidat og viceborgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) til Jydske Vestkysten.

Han beskriver en anklage om misbrug af offentlige midler som »så alvorligt, som det kan være«.

»Vi har forsøgt at komme så bredt ud med budskabet om fejlen, som vi overhovedet kan, og jeg har også skrevet til samtlige spidskandidater for partierne. Men det er klart, at vi står med et meget markant problem.«

På Ugeavisen Esbjergs Facebookside beklager de i et opslag tirsdag fejlen.

»Ugeavisen Esbjerg udkommer onsdag med et annonceomslag indrykket af Venstre. Ved en fejl begået af Ugeavisen Esbjerg står der desværre, at omslaget er betalt af Esbjerg Kommune. Det er ikke tilfældet,« skriver avisens redaktør Erik Haldan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.