Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fejl i 265.000 lægeregninger

Danske regioner må årligt sende op mod 265.000 lægeregninger retur til de praktiserende læger, viser opgørelse fra Danske Regioner.

Hvert år bliver afviser de danske regioner lægeregninger for omkring 50 millioner kroner fra de praktiserende læger. Det svarer til, at der er fejl i 264.228 lægeregninger, skriver jyllands-posten.dk.

Det er Danske Regioner, som har lavet en opgørelse over afviste lægeregninger. Værdien udgør cirka en procent af de samlede udgifter til praktiserende læger. Danske Regioner betegner det dog som »toppen af isbjerget« og kræver et mere gennemsigtigt honorarsystem.

- Ud over de fejl vi fanger automatisk, ligger der langt flere fejlmuligheder, som vi ikke kan tjekke, siger Jens Stenbæk, der er chefforhandler for regionale arbejdsgivere i forhandlingerne med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om en ny overenskomst.

Her er formand Henrik Dibbern ikke uenig i behovet for forenklinger af lægernes cirka 200 ydelser, men understreger, at afviste lægeregninger ikke er ensbetydende med fejl eller fusk.

- De afviste regninger udgør en meget lille del af den samlede volumen, og jeg er ikke sikker på, at regionerne har ret i, at de ville blive rige af mere kontrol og en anden form for afregning. Det er lige så sandsynligt, at det er lægerne, som bliver rigere, siger Henrik Dibbern til jyllands-posten.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.