Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fejl for 26 milliarder i Skats regnskaber

Rigsrevisionen har fundet fejl for 26 milliarder kroner i Skatteministeriets årsregnskab for 2011.

Rigsrevisionen fundet og påtalt regnskabsfejl for ikke mindre end 26 milliarder kroner i Skatteministeriets årsregnskab for 2011, skriver Politiken søndag.

- Jeg synes, det er alvorligt, når vi kan finde fejl i Skatteministeriets regnskab, og dermed i selve statsregnskabet, på 26 milliarder kroner. Det er en alvorlig sag, når revisorerne i en privat virksomhed tager forbehold for regnskabet, og det er det også i staten, siger rigsrevisor Lone Strøm til avisen og fortsætter:

- Typisk kan vi tage et forbehold for en enkelt styrelse eller institution under et ministerium, men her er det tunge poster på Skatteministeriets samlede regnskab, der er problemet – det er usædvanligt.

Lone Strøm oplyser, at det ikke er første gang, at Rigsrevisionen finder alvorlige fejl i Skatteministeriets regnskaber. Hun understreger dog, at det ikke har nogen direkte konsekvens for borgerne, eftersom der både er fejl på plus- og minussiden, som i det store hele udligner hinanden.

Statsautoriseret revisor og lektor Jens Kristian Elkjær fra Copenhagen Business School er forundret over, at fejlene ikke er blevet fundet og fjernet i den løbende dialog mellem Rigsrevisionen og Skatteministeriet.

- Det er væsentlige fejl ifølge internationale regnskabsstandarder, og derfor er det på sin plads, at Rigsrevisionen giver regnskabet et forbehold. Men det her ligner systemfejl, som kunne være bragt på plads på et tidligere tidspunkt, siger han til Politiken.

Ifølge formanden for de politisk valgte statsrevisorer, Peder Larsen (SF), er det ændrede regnskabsprincipper, der har givet flere ministerier problemer de senere år. Men ændringerne er efterhånden så gamle, at der ikke er flere gode undskyldninger, mener han.

Ifølge Politiken har Skatteministeriet taget Rigsrevisionens forbehold til efterretning og lover at gennemgå alle konti inden årets udgang. Det har ikke været muligt at få sagen kommenteret yderligere af ministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.