Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Farvergade-sagen

I en række artikler i efteråret 2010 beskrev Berlingske, hvordan kontanthjælpsmodtagere i Københavns Kommune blev tilbudt et skrabet aktiveringstilbud i et jobcenter i Farvergade.

Imens hjemtog kommunen den højeste refusion fra staten. Det var i strid med loven, slog Arbejdsmarkedsstyrelsen efterfølgende fast og krævede de statslige millionrefusioner tilbagebetalt.

Allerede i 2008 blev direktionen i beskæftigelsesforvaltningen advaret af en tidligere kontorchef om, at modellen i Farvergade kunne være i strid med loven. Alligevel spurgte kommunen ikke Arbejdsmarkedsstyrelsen, om modellen var i orden.

I sommeren 2011 stævnede Københavns Kommune Arbejdsmarkedsstyrelsen, der havde tilbageholdt 60 millioner kroner i refusion fra kommunen for Farvergade. Østre Landsret slog i en dom 7. december 2012 fast, at styrelsen havde ret til at kræve pengene tilbage for Farvergade.

I alt overstiger regningen 100 millioner kroner, da kommunen både skal tilbagebetale 60,2 millioner kroner i for meget uberettiget refusion for 2008 og 2009, en advokatregning på 5,9 millioner kroner, samt sagens omkostninger på 1,5 millioner kroner. Derudover skal København også betale 33,4 millioner kroner tilbage i for meget opkrævet refusion for 2010.

Kilde: Berlingske Research

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.