Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Nekrolog

Farvel til Grevinde Anne Dorte

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg er død, oplyser familien. Grevinden, hvis afdøde mand var fætter til dronning Margrethe, blev 66 år gammel.

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg fotograferet i forbindelse med sin 60 års fødselsdag på Sorgenfri slot.
Grevinde Anne Dorte af Rosenborg fotograferet i forbindelse med sin 60 års fødselsdag på Sorgenfri slot.

Grevinde Anne Dorte, der sov stille ind på Gentofte Hospital 2. januar, døde ikke engang et år efter sin mand, grev Christian, der gik bort i maj sidste år.

Parret var gift i 42 år. Greven, der var barnebarn af kong Christian X, var født »Prins til Danmark« på Sorgenfri Slot, hvor han havde adresse, og hvor også hans far, Arveprins Knud, blev født, og han var døbt på Amalienborg i Christian VIIs Palæ.

»Christian og jeg havde et fantastisk liv sammen. Han var min bedste ven,« sagde en sønderknust grevinde Anne Dorte, i forbindelse med grev Christians død. På det tidspunkt var hun allerede selv ramt af alvorlig sygdom.

Anne Dorte Maltoft-Nielsen var oprindelig ekspeditrice i parfumeafdelingen i det daværende stormagasin Fonnesbech, da hun mødte dronning Margrethes fætter, prins Christian, der gjorde tjeneste som officer ved Flåden.

Parret blev gift i 1971, flyttede til Frederikssund og senere til Holte. Ved ægteskabet mistede grev Christian sin titel af prins og arveretten til den danske trone.

Ved sin død boede grevinden i Damebygningen ved Sorgenfri Slot, hvor hun og grev Christian levede de sidste mange år.

Grevinde Anne Dorte efterlader sig sine tre døtre, komtesserne Camilla, Josephine og Feodora samt syv børnebørn.

Bisættelsen finder sted fra Lyngby Kirke torsdag 9. januar klokken 10.30.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.