Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farten er taget af medlemsflugten fra folkekirken

Danskerne forlader folkekirken, men ikke i samme hast som tidligere. Tre ud af fire er fortsat medlemmer.

Folkekirkens medlemstal skrumper. For ti år siden var 82,1 procent af danskerne med i det kirkelige fællesskab. Det er nu faldet til 75,3 procent. Free/Colourbox
Folkekirkens medlemstal skrumper. For ti år siden var 82,1 procent af danskerne med i det kirkelige fællesskab. Det er nu faldet til 75,3 procent. Free/Colourbox

København. Antallet af medlemmer af folkekirken fortsætter med at falde. Men faldet er ikke så voldsomt som de foregående år.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt 15.433 meldte sig ud af folkekirken i 2017. Det er færre end i 2016, hvor tallet var oppe på 24.728 udmeldte.

Det glæder kirkeminister Mette Bock (LA), at tre ud af fire danskere fortsat er medlemmer af folkekirken.

- Vores danske folkekirke skiller sig heldigvis ud fra mange af vores nabolande ved en meget høj medlemsandel, siger hun i en pressemeddelelse.

- Og andelen er jo endnu højere, hvis man tager højde for, at vi har fået mange nye medborgere, som ikke er eller bliver medlemmer af folkekirken, siger hun.

75,3 procent af befolkningen er medlem af folkekirken. For ti år siden var andelen oppe på 82,1 procent.

Det er især borgere i hovedstaden, der melder sig ud af kirken. Bare 57,6 procent af københavnerne er medlem af folkekirken.

Til sammenligning er medlemsandelen i Viborg Stift 84,6 procent.

Københavns Stift er til gengæld det eneste, der kan fremvise en svagt stigende dåbsprocent den steg fra 39,6 sidste år til nu 39,9.

Samlet er andelen af danske børn, der bliver døbt inden de fylder ét år, faldet fra 61,5 procent sidste år til nu 60,3 procent.

En af årsagerne til det faldende medlemstal i folkekirken kan være en kampagne, som Ateistisk Selskab lancerede i 2016.

Foreningen stod dengang bag hjemmesiden udmeldelse.dk, som skulle gøre det let for danskere at melde sig ud af det kirkelige fællesskab.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.