Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fartbøder på vej: Politiet firedobler antallet af fotofælder

Der er al mulig grund til at lette foden fra speederen, når du begiver dig ud i trafikken i denne tid.

Dette syn bliver mere og almindeligt på de danske veje. Politiet øger antallet af fotovogne fra 25 til 100. (Arkivfoto)
Dette syn bliver mere og almindeligt på de danske veje. Politiet øger antallet af fotovogne fra 25 til 100. (Arkivfoto)

 

Ikke nok med at vejen temmelig sikkert er glat, og at fart generelt er farlig og dræbende. Risikoen for at blive snuppet i en af politiets fotofælder stiger også markant i den kommende tid.

Politiet sætter nemlig snart fire gange så mange af de såkaldte ATK-biler på vejene.

Det meddeler Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Alt for mange mennesker mister liv og førlighed i trafikkken, og Færdselssikkerhedskommissionen har derfor et mål om færre dræbte og kvæstede i trafikken.

I begyndelsen af februar får politiet markant flere fotovogne. Konkret går man fra 25 til 100.

Samtidig træder også de nye regler om ejeransvar i kraft. Det betyder, at fremover er det ejeren og ikke føreren af bilen, der får bøden, hvis der er tale om hastighedsovertrædelser på 30 procent eller derunder.

Op mod halvdelen af alle dødsulykker i trafikken skyldes for høj fart. Derfor er det hensigten, at øget fartkontrol skal være med til at reducere antallet af dræbte og kvæstede i trafikken yderligere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.