Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farligt kryds ved Aarhus Letbane skal laves om: »Det fungerer simpelthen ikke«

Arkivfoto: For kun en uge siden kørte to biler ind på Letbane-skinnerne i nærheden af krydset. Hverken personer eller biler kom til skade, men tidligere er en bil blevet skadet, da den blev ramt af Letbanen ved samme kryds.
Arkivfoto: For kun en uge siden kørte to biler ind på Letbane-skinnerne i nærheden af krydset. Hverken personer eller biler kom til skade, men tidligere er en bil blevet skadet, da den blev ramt af Letbanen ved samme kryds.

Flere farlige situationer i krydset ved DOKK1 på havnen i Aarhus får Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik og Miljø til at kræve at krydset laves om.

»Det kryds skal laves om. Det fungerer simpelthen ikke,« siger Bünyamin Simsek (V) til TV 2 ØSTJYLLAND.

For kun en uge siden kørte to biler ind på Letbane-skinnerne i nærheden af krydset. Hverken personer eller biler kom til skade, men tidligere er en bil blevet skadet, da den blev ramt af Letbanen ved samme kryds.

De farlige situationer og bilisternes forvirring har gjort, at Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik og Miljø nu vil have krydset lavet om.

Han fortæller, at han har bedt sin forvaltning om at komme med to til tre forslag til, hvordan problemerne i krydset kan løses, og derefter skal det godkendes af politiet og byrådet.

»Det skal laves om, så det fungerer i forhold til trafikafviklingen og det flow, der naturligt er i krydset. Hvis jeg skulle bestemme, skulle der gerne være et almindeligt t-kryds, men det skal godkendes af politiet og byrådet,« siger Bünyamin Simsek (V).

Aarhus Letbane er nogle af dem, der har kontaktet kommunen på grund af utryghed i forhold til trafikken i området.

Det fortalte letbanens kommunikationschef til TV2 ØSTJYLLAND i december:

»Det sted er et vanskeligt sted. Det har mange udfordringer uanset hvilken form for trafikant, du er. Af samme grund har vi talt med kommunen om det her og opfordret dem til at finde en løsning på trafikafviklingen på det her sted, og jeg er sikker på, at det er de godt i gang med,« sagde Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND.

Allerede før Aarhus Letbane åbnede op for passagerer og kørte testkørsler, var der konstateret 22 såkaldte nærved-hændelser – altså hændelser, hvor letbane og biler har været tæt på at påkøre hinanden, fordi bilister kører ulovligt igennem krydset ved Mindet for at komme fra Sydhavnsgade til Europaplads.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.