Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farlig bakterie fundet i pålæg

Fødevarestyrelsen har pålagt dagligvarebutikker i hele landet at trække en række saltkødprodukter tilbage, efter der er fundet listeriabakterier i prøver fra produktet.

Der er fundet listeriabakterier i saltkødsprodukter fra producenten Skare Food A/S, Christiansfeld. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Det drejer sig om mærkerne »Pålægsmester«, »Kornmark« og »Delikatesse«, som er solgt i dagligvarebutikker over hele landet.

Forbrugerne rådes til at kassere produkterne eller levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt. Symptomerne på, at man er inficeret med listeriabakterier, er influenzalignende og giver feber og hovedpine og i sjældne tilfælde meningitis.

Sygdommen listeriose er forholdsvis sjælden sammenlignet med for eksempel salmonella, men til gengæld er listeriose en meget alvorlig og livstruende sygdom. Dødeligheden er omkring 25% for personer i risikogruppen, men få procent hos i øvrigt raske personer.

Over en længere årrække blev omkring 40 mennesker årligt syge af listeria i Danmark, men der er set en stigning de seneste år til omkring 100 i 2009 og omkring 60 i 2010.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.