Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Far og mor truede ung datter på livet til ægteskab

Et syrisk ægtepar tævede deres to børn. Det ene barn, en datter, blev truet til at lade sig gifte.

Arkivfoto: Et syrisk ægtepar er ved Retten i Helsingør blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have udøvet vold mod deres to børn.
Arkivfoto: Et syrisk ægtepar er ved Retten i Helsingør blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have udøvet vold mod deres to børn.

Et syrisk ægtepar er ved Retten i Helsingør blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have udøvet vold mod deres to børn.

Ægteparret blev også dømt for at have truet deres datter til at lade sig gifte.

I det ene tilfælde truede de hende direkte eller indirekte med at slå hende ihjel for at få hende til at gifte sig med farens fætter på 20 år.

Forældrene var tiltalt for i perioden mellem 2014 og 2016 at have forsøgt at presse deres datter til at indgå ægteskaber med fire eller fem forskellige mænd. Dengang var hun mellem 13 og 15 år.

Volden mod børene foregik systematisk, og parret brugte bælter, trægenstande og de bare næver.

Mishandlingen stod på, mens børnene var mellem henholdsvis 1 og 5 og 11 og 15 år gamle, oplyser retten.

Ægteparret blev også idømt udvisning med et indrejseforbud i 12 år.

De har gennem sagen nægtet sig skyldige, og de har anket byrettens dom til landsretten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.