Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fange er vendt tilbage til psykiatrisk hospital

Den 43-årige mand, der onsdag udeblev efter udgang fra retspsykiatrisk afdeling i Risskov, er vendt tilbage.

En 43-årig mand, der onsdag udeblev efter udgang fra retspsykiatrisk afdeling i Risskov, er søndag morgen vendt tilbage til hospitalet. Arkivfoto. Scanpix/Axel Schütt
En 43-årig mand, der onsdag udeblev efter udgang fra retspsykiatrisk afdeling i Risskov, er søndag morgen vendt tilbage til hospitalet. Arkivfoto. Scanpix/Axel Schütt

Aarhus. En 43-årig fange, der onsdag udeblev efter en udgang fra retspsykiatrisk afdeling i Risskov, er søndag morgen vendt tilbage.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Politiet valgte at efterlyse manden, da han er potentielt farlig og kan komme i voldsom affekt, når han ikke tager sin medicin.

Den 43-årige har en lang række domme for vold og trusler bag sig.

Ekstra Bladet skriver, at han i denne omgang afsonede en straf for vold med døden til følge.

Tilbage i 2010 valgte Vestre Landsret at annullere en dom til forvaring over den 43-årige, selv om både Retslægerådet og Retten i Aarhus havde peget på den sanktion.

Dengang bestod hans forbrydelse i en stribe overfald på tilsyneladende tilfældige mennesker i Aarhus. På Nørre Allé slog han eksempelvis en sagesløs kvinde i ansigtet og væltede en mand omkuld og sparkede ham.

På Park Allé truede han en anden mand med tæsk og med sin kamphund.

Voldsmanden fortsatte til Brugsen i Højbjerg, hvor han truede en kunde i kassekøen og jagtede vedkommende rundt i butikken, inden han endelig blev anholdt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.