Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Familier får mere i børnepenge

Over en tiårig periode er størrelsen på børne- og ungeydelser til danske familier vokset med 15 procent.

Der skal købes bleer, og regntøjet trænger måske til en udskiftning. Kontingentet til sønnikes fodboldklub skal betales, og teenagedatteren vil have nye sko.

Det kræver sin pengepung at være børnefamilie, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danske forældre får mere udbetalt i børne- og ungeydelser end tidligere. Størrelsen på ydelserne til børnefamilierne er således vokset med 15 procent fra 2005 til 2014.

I 2014 fik de danske børnefamilier i gennemsnit udbetalt 6.142 kroner i børne- og ungeydelser samt børnetilskud i kvartalet. Det beløb var 5.342 kroner i 2005.

Børnepengene er således fulgt med forbrugerpriserne, som ligeledes er steget med 15 procent i samme periode.

Forældre kan få økonomisk støtte fra det offentlige, fra barnet bliver født, til det fylder 18 år. Det gjorde 673.900 familier brug af i fjerde kvartal af 2014. I alt fik de udbetalt 4,1 milliarder kroner.

Hvis man har et barn på mellem nul og to år, kan man få udbetalt 4.404 kroner i babyydelse per barn i kvartalet. Småbørnsydelsen dækker de tre- til seksårige og kvitterer med 3.486 kroner i kvartalet.

Familier med børn mellem syv og 14 år kan hæve 2.745 kroner per barn i kvartalet, og endelig bliver ungeydelsen til familier med 15-17-årige børn udbetalt hver måned og er på 923 kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.