Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Familie og venner tiljubler Dronningen med morgensang

Dronningen blev traditionen tro vækket med morgensang af familie og venner. Det var en dronning med sat hår og røde læber, der vinkede ud gennem vinduet fra Fredensborg Slot.

Morgenvækning for dronningen på Fredensborg Slot i anledning dronning Margrethes 75 års fødselsdag, torsdag den 16. April 2015. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015)
Morgenvækning for dronningen på Fredensborg Slot i anledning dronning Margrethes 75 års fødselsdag, torsdag den 16. April 2015. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015)

Præcis klokken halv ni lød tre kanonskud. Hendes Majestæt fylder i dag 75 år og traditionen tro bliver hun vækket med morgensang på Fredensborg Slot.

Det var en dronning med sat hår og røde læber, der åbnede vinduet i den fjerne ende af slottet. Med røde negle vinkede hun ud til familie og venner, der stod nedenfor slottet.

Med armene placeret over kors i vindueskarmen så hun med et stort smil ned på alle otte børnebørn, som stod parat sammen med forældre og venner til familien.

Et kor af mørkklædte mænd sang for med sangen Morgensang af elverskud, som ligeledes er en tradition, når dronningen vækkes. Hendes Majestæt sang sporadisk med.

Da sangen fandt sin slutning råbte familie og venner tillykke til dronningen, og hun vinkede tilbage på sin særegne, royale måde. Til slut lød ni hurraråb fra både familie, venner, presse og den store sammenslutning af befolkningen, der var mødt op for at tilljuble Dronningen.

Solen nåede at bryde det grå skydække, der lå tæt om Fredensborg Slot, så mon ikke karetturen bliver i solskin som håbet.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.