Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Falsk hjemmeside misbruger e-mærket

En falsk hjemmeside bruger mærket for sikker nethandel, selvom den ikke er blevet godkendt til det. Hold jer væk fra siden, lyder opfordringen fra e-mærket.

Hjemmesiden www.byensdeals.com lover billige tilbud på alt fra slankepulver og massage til rødvin og BHer. Men siden er sandsynligvis falsk, og er ikke blevet verificeret af e-mærket, som er den danske mærkningsordning for sikker nethandel.

- Det er et falsk mærke, der står på forsiden. Når man trykker på e-mærket, kommer man ingen steder hen. Normalt vil man komme ind på e-mærkets certifikationsside, som viser, at hjemmesiden er godkendt, siger jurist hos e-mærket Maria Jensen.

Hun blev gjort opmærksom på siden tidligere på ugen, da en forbruger kontaktede e-mærket, fordi personen var i tvivl om sidens validitet. Ifølge en pressemeddelelse fra e-mærket minder siden meget om de mange andre dealsites, som skyder op for tiden i både ordlyd og udseende. Maria Jensen har siden mandag forsøgt at komme i kontakt med ejerne af siden, dog uden held.

- Vi har fået omkring seks henvendelser fra forbrugere, som har handlet på siden og efterfølgende ikke kunne komme i kontakt med ejerne, og derfor er blevet i tvivl om, hvorvidt det er en ægte hjemmeside. Jeg har henvist til indsigelsesordningen, som man jo heldigvis har, når man handler med dankort på hjemmesider, siger hun.

Ikke desto mindre er man hos e-mærket frustreret over, at deres kvalitetsstempel bliver misbrugt af IT-kriminelle.

- Konsekvensen er jo, at forbrugerne bliver i tvivl om, hvad e-mærket står for. Vi håber, at vi ved at oplyse og gøre, hvad vi kan, for at advare forbrugerne om siden, gør det klart, hvad e-mærket egentlig står for, siger Maria Jensen.

Forhandlerne af produkterne har heller ikke været bevidste om, at deres varer blev solgt på siden, og derfor er de deals - tilbud - som siden forsøger at sælge, falske.

Andre faktorer, som peger i retning af, at sitet er fup, er at IP-adressen hører hjemme i England, at sitet er registreret som Silent Register, det vil sige anonymt, og at firmaets adresser er registret under fire forskellige adresser i henholdsvis København og Århus. Der er heller ikke noget telefonnummer på sitet, så man kan komme i kontakt med firmaet.

Samtidig står siden listet på Trustpilot med fem stjerner og en meget positiv anmeldelse, som man mistænker for at være skrevet af ejerne selv.

Opfordringen fra e-mærket er klar.

- Man skal holde sig langt væk fra den hjemmeside, og er man i tvivl om noget, kan man altid ringe til vores forbruger-hotline eller bruge vores chat, siger Maria Jensen.

E-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel og administreres af e-handelsfonden, som er en nonprofit-organisation. Fonden blev stiftet i år 2000 af en række toneangivende brancheorganisationer og er støttet af Vidensskabsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.