Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Falsk Facebook-profil aflyste antiislamistisk demonstration i København

På en Facebook-profil, der udgiver sig for at tilhøre den antiislamistiske bevægelse Pegida, er en demonstration imod fundamentalistisk islam mandag blevet aflyst. Men profilen er falsk, og demonstrationen bliver gennemført, fastslår Pegida.

Arkivfoto. Det er ikke kun i Danmark, at Pegida-bevægelsen har arrangeret demonstrationer. Også rundt omkring i Tyskland er der blevet afholdt demonstrationer. Her i Düsseldorf.
Arkivfoto. Det er ikke kun i Danmark, at Pegida-bevægelsen har arrangeret demonstrationer. Også rundt omkring i Tyskland er der blevet afholdt demonstrationer. Her i Düsseldorf.

»Pegida-demonstrationen mandag er desværre blevet aflyst, da politiet ikke kan garantere deltagernes sikkerhed, eftersom en gruppe antidemokrater har tænkt sig at angribe vores demonstration.«

Sådan står der, når man klikker sig ind på Facebook-profilen Pegida.dk.

Men profilen er falsk. Det er kun et punktum, der adskiller den falske profil fra den rigtige Facebook-gruppe, Pegidadk.

Og demonstrationen mandag klokken 18 bliver gennemført som planlagt, fastslår arrangør Nicolai Sennels, som også er talsmand for Pegidadk, der er den danske gren af den antiislamistiske bevægelse Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten (Pegida).

»Demonstrationen bliver til noget, og det har den hele tiden gjort. Politiet har mange gange garanteret os, at sikkerheden bliver helt i top,« siger Nicolai Sennels til Berlingske Nyhedsbureau.

Gruppen Revolutionære Antifascister har arrangeret en moddemonstration på Sank Hans Torv på Nørrebro klokken 17, hvor flere end 700 mennesker ifølge gruppens Facebook-profil vil demonstrere mod fremmedhad. Samtidig opfordrer gruppen deltagerne til at søge mod Statens Museum for Kunst og Den Lille Havfrue, som er Pegida-deltagernes rute, når deres egen demonstration er slut:

»Vi opfordrer stadig alle antiracister, antifascister og andre kammerater til at blive i området eller søge mod Statens Museum for Kunst og Den Lille Havfrue, når demonstrationen er slut, og vise deres modstand mod Pegidadk på den måde, de nu ønsker at gøre det på,« skriver Revolutionære Antifascister på Facebook.

Det er dog ikke noget, der giver Nicolai Sennels grund til bekymring:

»Overhovedet ikke. Politiet siger, vi ikke skal være bekymrede, så jeg er ikke bekymret,« siger Pegida-talsmanden.

Han forklarer, at Pegida-demonstrationen, der på Facebook har knap 300 tilmeldte deltagere, er en mulighed for at sende et signal om, at »dem, der forsøger at skræmme os, ikke vil lykkes med det«:

»Det er en mulighed for ganske almindelige mennesker for at kunne markere deres bekymringer og modvilje mod denne her meget ekstreme og religiøse vold, som vi har set de seneste uger,« siger Nicolai Sennels.

Også i Aarhus har den lokale Pegida-afdeling, Pegida Aarhus, planlagt en demonstration mandag. Den starter ved Sct. Pauls Kirkeplads klokken 18, og ligesom i København er der i Aarhus varslet en moddemonstration, som Østjyllands Politi har godkendt.

Søndag aflyste tysk Pegida sin planlagte demonstration i Dresden mandag aften efter trusler fra islamistiske ekstremister mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. I Tyskland, hvor Pegida er startet, har bevægelsen omkring 18.000 sympatisører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.