Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Falsk bombetrussel lukkede handelshøjskole

En bombetrussel mod Aarhus Universitet førte mandag eftermiddag til evakuering af 2.000 mennesker. Der viste sig dog at være tale om en falsk trussel.

Bombehunde fra Østjyllands Politi snusede sig mandag eftermiddag gennem alle de godt 30.000 kvadratmeter, der udgør Aarhus Universitets Campus Fuglesangs Allé, men fandt ikke noget mistænkeligt.

Kort inden klokken 14 modtog politiet en opringning om, at der var en bombe på området, der tidligere husede Handelshøjskolen, men der var altså tale om falsk alarm.

- Alle lokaliteter er blevet gennemgået grundigt, men vi har ikke fundet noget, der kunne minde om en bombe, siger politikommissær Richardt Jakobsen fra Østjyllands Politi.

Hverken politiet eller universitetet tog dog nogen chancer, da bombetruslen indløb. De cirka 2.000 studerende og lærere, der befandt sig på Campus Fuglesangs Allé, blev evakueret i løbet af en time, hvorefter området blev afspærret. Flere studerende sad midt i eksamen, men må nu gå om en anden dag.

Det er ikke første gang, at den tidligere handelshøjskole trues med bombesprængninger. 26. oktober modtog Aarhus Universitet et brev med en besked om, at der befandt sig en bombe på Fuglesangs Allé, men også dengang var der tale om en falsk trussel.

Men selv om det hidtil er blevet ved truslen om bomber, er der tale om ubehagelige oplevelser for alle involverede, fortæller pressechef Anders Correll fra Aarhus Universitet.

- Det er dybt deprimerende, at vi nu skal til det igen, siger pressechefen, der ikke vil gisne om, hvorvidt de to bombetrusler er forbundet.

- Den del af sagen overlader vi til politiet, og jeg har fuld tillid til, at de efterforsker truslerne grundigt, siger han.

Hos Østjyllands Politi lyder meldingen, at det endnu er for tidligt at sige, om der er sammenhæng mellem truslerne.

- Vi tjekker op på tidligere hændelser og ser, om der er et sammenfald. Det er selvfølgelig noget, vi tager med i efterforskningen, siger politikommissær Richardt Jakobsen.

Selv om politiet ophævede afspærringen omkring klokken 18, forbliver skolen lukket resten af mandagen. Den åbner igen tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.