Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Faldskærmsulykke ved byfest: 41-årig mand bragede mod jorden med 100 km/t

En faldskærmsudspringer i det sydlige Jylland kom slemt til skade lørdag, da han fik problemer med sin skærm og styrtede mod jorden. (Billedet er hentet i arkivet og viser ALTSÅ ikke den pågældende springer)
En faldskærmsudspringer i det sydlige Jylland kom slemt til skade lørdag, da han fik problemer med sin skærm og styrtede mod jorden. (Billedet er hentet i arkivet og viser ALTSÅ ikke den pågældende springer)

En 41-årig faldskræmsudspringer fra Varde kan takke sin skytsengel for, at han stadig er i live. Det er i hvert fald lidt af et mirakel, at han overlevede et uheld under et spring lørdag eftermiddag.

Da han sammen med tre andre skulle lave en opvisning ved byfesten i Hjerting i det sydjyske, fik han problemer med sin skærm og styrtede mod jorden med godt 100 kilometer i timen.

»Han skal lave et kontroleret drej med sin skærm lige inden, han lander, men det får han lavet for sent, og så rammer han vandet og derefter stranden med meget høj hastighed,« fortæller formanden for Varde Faldskærmsklub, Kim Jørgensen.

Formanden forklarer, at jo mere hastighed, springerne har i skærmene, jo bedre brems får de i faldet.

»Det farlige er,hvis man drejer for lavt. Så slår man sig,« siger han og tilføjer, at den type spring, de fire faldskærmsspringere skulle lave, er en særlig disiplin, som kun de mest erfarne springere kan lave.

»Det er bestemt ikke ufarligt, og vi er glade for, at det ikke gik værre, og at vi stadig har den pågældende springer,« siger Kim Jørgensen.

Den 41-årige er klubbens mest erfarne springer og har 5500 spring bag sig. Han slap fra ulykken med et brækket lårben.

Udspringet var en del af byfesten i Hjerting, og derfor blev ulykken overværet af mange tilskuere. Bagefter blev en repræsentant fra klubben på stedet og tog hånd om de gæster, der var chokerede og havde brug for krisehjælp.

»Det har ikke været sjovt at se på, men alle på pladsen blev informeret om, hvad de skulle gøre, hvis de oplever en form for traume,« siger Kim Jørgensen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.