Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fald i antal asylansøgere fører til lukning af flere centre

Der er i år blevet lukket flere end 20 asylcentre, og onsdag har Udlændingestyrelsen valgt at lukke fire mere.

Langeland har lavet big business ud af at drive asylcentre ude i landet. Det startede som en solstrolehistorie, men har udviklet sig til et væld af møgsager. Her er det Tullebølle Asylcenter, der i sidste uge måtte dreje nøglen.
Langeland har lavet big business ud af at drive asylcentre ude i landet. Det startede som en solstrolehistorie, men har udviklet sig til et væld af møgsager. Her er det Tullebølle Asylcenter, der i sidste uge måtte dreje nøglen.

Udlændingestyrelsen lukker yderligere fire asylcentre, der drives af Røde Kors. De fire centre har i alt plads til at indkvartere 950 personer.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Årsagen er ifølge myndigheden, at antallet af asylansøgere, der er rejst til Danmark, gennem længere tid har ligget lavt.

»Indrejsetallet har fortsat med at være lavt hen over sommeren, og vi forventer ikke umiddelbart ændringer i tallene i den kommende tid.«

»Vi lukker derfor de to centre i Dianalund samt Center Kalundborg og Center Korsør frem mod februar 2018,« siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Beboerne på centrene i Dianalund, Kalundborg og Korsør vil inden lukningen blive overflyttet til andre asylcentre.

Der er i år allerede blevet lukket 21 centre, og med de nye lukninger er tallet nu oppe på 25.

Ud over de fire centre, hvis lukning er annonceret onsdag, er det tidligere blandt andet blevet besluttet at lukke centrene Børkop, Sønderborg og Segen.

De blev drevet henholdsvis af Røde Kors, Jammerbugt Kommune og Røde Kors sammen med Bornholms Regionskommune.

De tre centre havde samlet en kapacitet på omkring 850 pladser.

De seneste måneder har antallet af asylansøgere, der er rejst ind i landet, ligget stabilt på omkring 300 personer om måneden.

I øjeblikket er der i alt indkvarteret cirka 6250 asylansøgere på i alt 34 asylcentre rundt omkring i landet.

Udlændingestyrelsen vurderer løbende behovet for eventuelle yderligere tilpasninger, lyder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.