Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Taffelmenu står på fisketerrin og roulade

Til dronningens nytårstaffel kan toppen af Danmark se frem til at få serveret fisk, dyreryg og roulade.

København: Dronningen byder repræsentanter for regeringen, politiet, kirken og militæret på storslået middag til nytårstaffel på årets første dag.

Menuen består af fisk, vildt, grønt og sødt:

* Forretten består af fisketerrin med gelé af grønne tomater, fennikel og selleri crudite.

* Hovedretten består af dyreryg med vildt sauce, sauteret majs og pommes anna.

* Herefter følger en grøn salat med rødbede og vinaigrette.

* Til dessert serveres der roulade med pomerans.

* Til maden får gæsterne skænket Rosenborgvin eller Rhinskvin op i glassene. Vinen har siden 1598 med få undtagelser været fast bestanddel af det kongelige nytårstaffel 1. januar.

Smagen på Rhinskvin er karakteristisk, ejendommelig og var før i tiden også særdeles sur.

Det var Christian den IV, der indførte Rhinskvin til det danske hof i slutningen af 1500-tallet. Vinen stammer fra Schloss Fürstenbeg i Bacharach, som er en vigtig havneby på Rhinens vestbred.

Kilder: Kongehuset.dk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.