Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Retten til asyl i Danmark

* Personer, der er omfattet af FN's flygtningekonvention, har ret til asyl i Danmark. Disse flygtninge har såkaldt konventionsstatus.

* Ifølge konventionen er en flygtning en person, som reelt risikerer at blive forfulgt på grund af race, religion, nationalitet, tilhørsforhold til en social gruppe eller politiske holdninger, og som befinder sig uden for det land, hvor personen er statsborger.

* Personer med beskyttelsesstatus har også ret til asyl.

* Beskyttelsesstatus gives til personer, der i deres hjemlande risikerer dødsstraf, tortur eller anden umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf.

* Desuden giver midlertidig beskyttelsesstatus ret til asyl.

* Denne status gives, når risikoen for dødsstraf, tortur eller anden umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf hænger sammen med en særlig alvorlig situation i hjemlandet, hvor der er vilkårlige overgreb på civile.

Kilde: Udlændingestyrelsen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.