Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Odense skal svare på tre spørgsmål i støttesag

Statsforvaltningen vil blandt andet have svar på, om tidligere borgmester kendte til ulovlig støtteaftale.

Odense. Statsforvaltningen er fredag gået ind i en sag fra Odense Kommune, hvor kommunen mistænkes for at være på kant med loven i sit engagement i Arena Fyn.

Statsforvaltningen anmoder derfor kommunalbestyrelsen om en udtalelse om særligt tre forhold:

* For det første skal kommunalbestyrelsen forholde sig til Odense Kommunes engagement i en dobbeltkoncert med musikstjernerne Paul Simon og Sting.

* For det andet skal kommunen give yderligere oplysninger om sit sponsorat af robotmessen Robobusiness Europe.

* For det tredje interesserer Statsforvaltningen sig for en aftale om brugsretten til Arena Fyn, som kommunen har indgået med et privat firma.

Statsforvaltningen skriver følgende:

* - Ovennævnte tre forhold rejser efter Statsforvaltningens opfattelse alle spørgsmål, dels om hvorvidt der kan være tale om ulovlig støtte, dels hvorvidt kommunens engagementer i de forskellige aktiviteter er udtryk for en økonomisk forsvarlig forvaltning af kommunale midler.

* Kommunen skal også svare på, om den tidligere borgmester Anker Boye havde kendskab til, at aftale med Odense Sport Event var ulovlig.

Kilde: Statsforvaltningen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.