Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: I disse lande kan indbyggerne lovligt sælge hash

Dansk salg af hash skal legaliseres, lyder det. Her kan du læse om andre lande, der praktiserer lovlig hash.

København. Fri hash er igen kommet på dagsordenen her hjemme, efter at en række anklagere og en tidligere politichef har foreslået at lovliggøre salget af hash i Danmark.

Her kan du læse et udpluk af erfaringer med hashsalg fra andre steder i verden:

* I december 2013 blev Uruguay det første land i verden til at legalisere al produktion og forbrug af cannabis. Alle har ret til at besidde, ryge, dyrke og sælge cannabis. Borgerne skal dog registreres i en database, hvor deres forbrug bliver overvåget. Det er tilladt at købe 40 gram om måneden.

* Uruguay er bare et af en lang række lande i Sydamerika, der har lempet synet på euforiserende stoffer. Det sker som følge af årtiers blodig og dyr kamp mod stoffer og narkotikakarteller.

* Også i flere amerikanske delstater kan hash sælges lovligt. Blandt andet i Colorado, hvor borgerne har haft adgang til fri hash siden 1. januar 2014.

* Den første måned tjente Colorado 18,8 millioner danske kroner ind til statskassen på salget af hash.

* En af konsekvenserne har været et moderat stigende forbrug blandt brugere over 26 år. Omvendt er der kommet færre hashkriminelle.

* I 2010 blev 30.000 beboere i Colorado sigtet for besiddelse og forbrug af hash. I 2014 blev under 2500 sigtet for hashkriminalitet.

* I Holland er al produktion og forbrug af stoffer officielt ulovligt. Men der gælder nogle andre regler for cannabis. I de såkaldte "coffeeshops" er det fra 18 år tilladt at købe og ryge op til fem gram cannabis om dagen.

Kilder: Berlingske, Netavisen, Denver Post, AFP og Reuters

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.