Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Danskerne vil ikke stoppe brugen af Facebook

En undersøgelse viser, at langt de fleste danskere ønsker at fastholde deres brug af mediet Facebook.

Danskerne er delte i spørgsmålet, om hvorvidt de tror, at Facebook vil ændre deres omgang med brugernes data efter afsløringer om Cambridge Analytica. Scanpix/Josh Edelson/arkiv
Danskerne er delte i spørgsmålet, om hvorvidt de tror, at Facebook vil ændre deres omgang med brugernes data efter afsløringer om Cambridge Analytica. Scanpix/Josh Edelson/arkiv

Danskerne har ikke den store tiltro, til at Facebook skærper kontrollen med brugernes data. Alligevel vil de fleste fortsætte med at bruge mediet som før Cambridge Analytica-skandalen.

Det viser en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Se resultatet her:

* Spørgsmål: I forbindelse med sagen om Cambridge Analytica og Facebook er en diskussion om brug af informationer fra sociale medier og især Facebook blusset op. Vil du i fremtiden på baggrund af den seneste uges historier benytte sociale medier mindre end før?

Ja: 180 - 19,4 procent.

nej: 588 - 63,6 procent.

Ved ikke: 157 - 17 procent.

* Spørgsmål: Har du overvejet at holde op med at bruge Facebook som følge af Cambridge Analytica-sagen?

Ja: 163 - 20 procent.

Nej: 589 - 72,5 procent.

Ved ikke: 61 - 7,5 procent.

* Spørgsmål: Tror du, at virksomheden bag Facebook efter denne sag vil give bedre mulighed for at beskytte brugerdata?

Ja: 394 - 35,5 procent.

Nej: 421 - 38 procent.

Ved ikke: 295 - 26,5 procent.

Kilde: Webbaseret undersøgelse foretaget af Voxmeter for Ritzau med 1110 respondenter. Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra 28. marts til 3. april 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.