Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fagforbund: Gratis overarbejde skyldes frygt for fyringer

Knap fire ud af ti ansatte i plejesektoren arbejder gratis over mindst én gang om ugen ifølge undersøgelse.

Når plejeansatte arbejder over, er der mest tale om papirarbejde. Overarbejdet skyldes frygt for at blive fyret, udtaler FOA.
Når plejeansatte arbejder over, er der mest tale om papirarbejde. Overarbejdet skyldes frygt for at blive fyret, udtaler FOA.

Når knap fire ud af ti plejeansatte arbejder gratis over mindst én gang om ugen, skyldes det frygt for at blive fyret.

Det mener FOA, som står bag en undersøgelse med svar fra knap 5000 hjemmehjælpere, sygehjælpere og sosu-assistenter, der arbejder i ældreplejen og sundhedsvæsenet.

- De gør det, fordi mange har en begrundet frygt for at blive fyret.

- Det, der bekymrer mig, er selvfølgelig, at det ser ud til at være kutyme. Når folk ikke siger, hvordan virkeligheden er, så kan der opstå konflikter, siger forbundssekretær Jens Nielsen fra FOA.

Fagforbundet FOA repræsenterer knap 5000 medlemmer i ældreplejen og sundhedssektoren.

Undersøgelsen giver ingen specifikke forklaringer på, hvorfor plejepersonalet er begyndt at arbejde over.

Men ifølge FOA er det ofte papirarbejdet, der bliver klaret i fritiden, ikke mindst den obligatoriske dokumentation af borgernes tilstand og behandling.

- Det har sneget sig ind de sidste par år, og det sniger sig selvfølgelig mere og mere ind, når vores medlemmer hører landspolitikerne sige, at de skal være mere effektive og yde mere, siger Jens Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.