Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fagboss angriber S-ordfører

FTF-formand Bente Sorgenfrey angriber politikere for at blande sig i overenskomstforhandlinger.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF taler journalister inden et møde tidligere på året.
Bente Sorgenfrey, formand for FTF taler journalister inden et møde tidligere på året.

Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke skal holde sig helt væk fra forhandlingerne om lærernes overenskomster, mener FTF-formand Bente Sorgenfrey.

I dagens Berlingske offentliggøres en Gallup-måling, som viser, at 68 procent af forældrene til børn i folkeskolealderen erklærer sig »enig« eller »overvejende enig« i, at lærerne bør give efter for overenskomstkravet om, at de skal undervise mere, så folkeskolereformen kan gennemføres.

Det fik Magnus Heunicke til at udtale:

- Jeg vil ikke blande mig i overenskomstforhandlingerne. Men jeg håber, at lærerne vil lytte til forældrenes appel.

Men han blander sig lige netop i overenskomsterne, mener Bente Sorgenfrey.

- Jeg synes han skal holde sig i ro. Der er rigtig mange kokke som lige nu er ved at gøre forhandlingsforløbet fuldstændigt ustyrbart. Det er kommunerne, som er skoleejere, og derfor er det politikerne ude i kommunerne, som må tale og ikke politikerne på Christiansborg, siger Bente Sorgenfrey.

Hun kan godt forstå, at ”lærerne er vrede” over den måde forhandlingerne foregår på.

 - Der er ingen tvivl om, at lærerne forhandler med pistolen for panden på baggrund af den omringning de oplever fra blandt andet regeringen Jeg kan også godt forstå den vrede, der er hos rigtig mange af mine organisationer, fordi de er bange for, at det her er en ny måde at føre forhandlinger på. Man har på forhånd skrevet resultatet, og nu forsøger man bare at køre en udmattelseskrig, hvor man omringer dem, man skal have til at makke ret. Det giver ikke en god folkeskole, hvis man har en kæmpe krig med lærerne, inden en reform skal træde i kraft, siger Bente Sorgenfrey.

FTF er hovedorganisation for over 400.000 lønmodtagere fra forskellige organisationer – herunder Danmarks Lærerforening.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.