Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre ufaglærte unge på kontanthjælp efter kontanthjælpsreform

Der er færre ufaglærte unge mellem 16 og 29 år, som modtager kontanthjælp, viser ny analyse. Det kan være endnu et tegn på, at Danmark er på vej ud af krisen, siger chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som står bag analysen.

Der er blevet færre ufaglærte unge, som modtager kontanthjælp, siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft 1. januar 2014. Det er konklusionen på en undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd står bag, skriver Jyllands-Posten.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er fra 2013 til 2014 faldet fra 34.000 til 29.000 i gruppen af ufaglærte mellem 16 og 29 år.

Det kan være endnu et tegn på, at Danmark er på vej ud af krisen, vurderer chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Mie Dalskov Pihl, som har stået bag undersøgelsen.

»Det her er endnu en indikator på, at pilen peger i den rigtige retning. Andelen af unge uden uddannelse, som er på kontanthjælp, er faldet. Det er positivt, fordi vi samtidig kan se, at der er flere, der går i gang med en uddannelse og et job,« siger hun til avisen.

En af årsagerne til faldet kan være, at reformen har været med til at sætte flere unge i gang med en uddannelse, siger Mie Dalskov Pihl, som dog samtidig påpeger, at et er for tidligt at sige, om problemet med at få unge væk fra kontanthjælp er løst.

Analysen viser yderligere, at antallet af såkaldt selvforsørgende er steget, og det bekymrer Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø). Han frygter, at det betyder, at nogle er blevet presset ud af systemet og nu bliver forsørget af forældre eller skaffer penge på andre måder udenom systemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.