Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre trafikdræbte på de jyske veje

Nedgangen i antallet af trafikdræbte i 2012 kan stort set alene tilskrives, at trafikanterne på de jyske veje er blevet bedre end sidste år til at undgå ulykker, viser en optælling af årets trafikdræbte, som Politiken Research løbende foretager på baggrund af krydstjekkede tal fra Vejdirektoratet.

Fredag var foreløbig 160 personer rapporteret dræbt i Danmark, og mens antallet af omkomne i Østdanmark inklusive Fyn kun faldt fra 85 i 2011 til 80 i 2012, var det tilsvarende fald for Jylland fra 135 til 80. Tidligere er de fleste trafikdrab sket i Jylland, hvormed det er usædvanligt, at landets to halvdele nu har lige mange trafikdøde, skriver Politiken.

Chefkonsulent i Vejdirektoratet Sven Krarup Nielsen peger på, at der i Jylland – alene på grund af geografien – sker forholdsvis mange voldsomme ulykker i det åbne land på de lange landeveje. Enten frontale sammenstød eller eneulykker, hvor bilen ryger af vejbanen.

Sven Krarup Nielsen siger til Politiken, at man endnu ikke ved, hvad den usædvanlige udvikling skyldes, men at Vejdirektoratet vil se nærmere på det efter nytår.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.