Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre tog over Fyn fra 1. maj

Hen over sommeren fortsætter Banedanmark med at renovere jernbanestrækningen mellem Odense og Fredericia. Det betyder færre tog over Fyn fra 1. maj til 9. august.

Sporarbejdet kalder. 1. maj fortsætter Banedanmark renoveringen af den 62 kilometer lange jernbanestrækning mellem Odense og Fredericia.

Det betyder, at der bliver færre tog til at fragte sommertrafikanterne over Fyn, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Arbejdet står på til 9. august, og i den godt tre måneder lange periode vil der køre tog i ét af de to spor på strækningen. Skal du rejse mellem landsdelene, må du derfor regne med længere rejsetid end normalt. Men det bliver regnet ind i køreplanen, og den kan passagererne regne med, forsikrer Banedanmarks trafikdirektør, Peter Svendsen.

»Det påvirker desværre mange passagerer, når vi arbejder på hovedstrækningen mellem landsdelene, og derfor er arbejdet på Vestfyn også planlagt sådan, at der fortsat kan køre trafik i et af de to spor. I Banedanmark har vi i tæt samarbejde med DSB og de øvrige jernbanevirksomheder planlagt den reducerede togtrafik for at sikre, at passagererne også får en køreplan, de kan regne med, mens der kører færre, men længere tog over Fyn fra 1. maj til 9. august,« siger han i pressemeddelelse.

I en kort periode kræver arbejdet, at Banedanmark helt lukker for togtrafikken mellem Odense og Fredericia. Det sker fra 14. maj klokken 21.00 til 17. maj klokken 05.00, hvor der i stedet bliver indsat togbusser.

Togbusserne blev senest indkaldt i påsken, hvor Banedanmark ligeledes gennemførte sporarbejde flere steder i landet. De forlængede rejsetider udløste påskeæg og kildevand til passagererne i busserne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.