Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre skal dø af narko

Eksperter skal afdække omstændighederne blandt de mange dødsfald blandt stofmisbrugere i Danmark. Målet er at lave en plan for, hvordan tallet kan bringes ned.

I 2011 døde 285 danske stofmisbrugere som følge af en overdosis. Det er det højeste tal, der er registreret herhjemme nogensinde, men nu skal ny forskning vende udviklingen.

Sundhedsministeriet har netop bevilget to millioner kroner fra Sundhedsfremmepuljen til et forskningsprojekt, der skal undersøge omstændighederne omkring dødsfald blandt narkomaner. Projektet skal skabe ny viden og resultere i en række konkrete forslag til, hvordan man bringer antallet af dødelige overdoser ned.

- Indsatsen mod narkotikadødsfaldene er et helt afgørende i opgøret mod marginalisering, udstødelse og uværdige livsbetingelser. Men vi ved for lidt om de nærmere omstændigheder ved overdosisdødsfaldene, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen skal gennemføres i samarbejde mellem Aarhus, København og Odense Kommuner og det norske forskningsinstitut Senter for Rus- og Avhengighetsforskning, der tidligere har gennemført lignende projekter i hjemlandet.

Forskerne vil blandt andet gennemgå samtlige narkodødsfald i de tre kommuner i årene 2008-2011. Desuden vil de interviewe kommunalt ansatte, som har haft kontakt med de afdøde, samt misbrugere fra samme miljø.

Undersøgelsen ventes at være færdig i midten af 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.