Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre indbrud - især i provinsen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser færre indbrud både i offentlige og private bygninger. Især i Region Syddanmark og Nordjylland er faldet markant.

Der var færre indbrudstyve på arbejde i de første tre måneder af 2012. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første kvartal blev der således anmeldt 1.400 indbrud i offentlige bygninger. Det er et generelt fald på otte procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det hidtil laveste antal anmeldelser registreret i et kvartal. I forhold til for ti år siden blev der således anmeldt 62 procent færre indbrud i første kvartal 2012. De offentlige bygninger omfatter for eksempel børneinstitutioner, skoler, idrætsanlæg og plejehjem.

Og det er især i provinsen, at man har oplevet færre indbrud på blandt andet skoler og plejehjem. De største fald fandt sted i Region Syddanmark og Region Nordjylland, hvor der blev anmeldt 24 procent færre indbrud i første kvartal 2012 i forhold til samme kvartal i 2011. I Region Sjælland faldt antallet med otte procent og i Region Midtjylland med en enkelt procent. Region Hovedstaden oplevede derimod en stigning på fem procent i samme periode.

I første kvartal blev der i alt anmeldt 106.100 ejendomsforbrydelser, korrigeret for sæsonudsving, og det er et fald på 4.100 eller fire procent i forhold til kvartalet før. Faldet skyldes især færre indbrud, mens antallet af tyverier steg. Antallet af indbrud er på det laveste niveau siden fjerde kvartal i 2009, mens antallet af tyverier er på det højeste i samme periode.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.