Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre bliver smidt ud af deres hjem

Antallet af udsættelser er faldet med næsten 20 procent fra 2014 til 2015, viser nye tal.

København: Antallet af borgere, der bliver tvunget til at flytte fra deres bolig, falder.

Domstolsstyrelsens seneste opgørelse over fogedsager viser, at antallet af såkaldte udsættelser er faldet med næsten 20 procent fra 2014 til 2015, skriver Politiken.

Ifølge interesseorganisationen Danmarks Almene Boliger, BL, skal forklaringen findes i en målrettet indsats mod økonomisk rod hos socialt udsatte.

- Vores arbejde med gældsrådgivning og økonomisk rådgivning i boligområderne i samarbejde med kommunerne er den vigtigste brik i det her spil, siger BL's direktør, Bent Madsen, til Politiken.

I Københavns Kommune, hvor udsættelser er faldet med 24 procent, glæder socialborgmester Jesper Christensen (S) sig over det markante fald.

361 borgere blev sat ud af deres hjem i løbet af 2015.

Han er dog samtidig bekymret for, at det kommende kontanthjælpsloft vil betyde, at antallet af udsættelser stiger igen.

- Tidligere har man kunnet se udsættelseskurven knække, når der kom ændringer i folks forsørgelsesgrundlag, siger Jesper Christensen, som også bakkes op af Bent Madsen.

- Vi frygter, at antallet af udsættelser vil stige, fordi der jo er tale om en ganske stor reduktion i mange familiers rådighedsbeløb, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.