Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre bliver dræbt i trafikken

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at færre er blevet dræbt eller kommet til skade i trafikken i år i forhold til sidste år. Antallet af tilskadekomne og dræbte i oktober er rekordlavt.

Danskerne er blevet bedre til at passe på hinanden ude på vejene. I hvert fald er færre personer blevet dræbt eller kommet til skade i trafikken i år i forhold til sidste år, viser de foreløbige tal fra Vejdirektoratet.

I de første ti måneder af 2012 er 142 personer blevet dræbt i trafikken mod 158 i samme periode sidste år. Vejdirektoratet oplyser, at antallet af trafikdræbte i for 2011 ellers i forvejen var lavt. Men det tyder altså på, at den positive udvikling fortsætter.

Det gælder også for antallet af tilskadekomne i trafikken. Foreløbig er der registreret 5.668 tilskadekomne i årets første ti måneder, hvilket er færre end de seneste år.

Det er især oktober måned, der har slået positiv rekord, for i år har der aldrig været færre dræbte eller tilskadekomne i den første rigtige efterårsmåned, siden Vejdirektoratet begyndte at opgøre ulykkestal i 1985. I oktober i år er 14 personer blevet dræbt i trafikken. Derudover er der ikke blevet dræbt mere end 20 på én måned indtil videre i 2012.

Oktober var også en positiv måned for skadesstatistikken. I sidste måned var der således 302 tilskadekomne, og det er også det laveste for en oktober siden 1985.

Færdselssikkerhedskommissionen har en målsætning om at nå under 200 trafikdræbte i 2012, og det ser ud til, at kommissionen muligvis når sit mål, vurderer Vejdirektoratet.

I alt blev 220 dræbt i trafikken sidste år mod 255 i 2010.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.