Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængslet for at true hjemmehjælper med skarpladt jagtgevær

To Falck-reddere fik overmandet en 58-årig mand, da han hev et oversavet jagtgevær frem og truede en hjemmehjælper. Nu er han fængslet i fire uger.

En 58-årig mand fra Assens på Fyn er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter han torsdag truede en hjemmehjælper med et oversavet, skarpladt jagtgevær. Det oplyser Fyns Politi.

Episoden fandt sted torsdag ved 13.30-tiden, efter en ambulance var blevet kaldt ud til en lejlighed på Spurvevænget i Assens, hvor en nabo havde fundet den 58-årige med en mindre læsion i hovedet.

Falck-redderne undersøgte manden, og de kunne konstatere, at der ikke var brug for en ambulance. Derfor blev en hjemmehjælper tilkaldt.

Men ved hjemmehjælperens ankomst udviklede situationen sig dramatisk.

- Da hjemmehjælperen ankom, sad den 58-årige i en sofa inde i stuen, og Falck-redderne gjorde klar til at forlade stedet, da den 58-årige pludselig rakte ned under sofaen, hvorfra han fremtog et oversavet jagtgevær, som han rettede direkte mod hjemmehjælperen. Hjemmehjælperen befandt sig på det tidspunkt cirka to meter fra den 58-årige, skrev Fyns Politi i en meddelelse onsdag.

Det er usikkert, hvorfor manden pludselig besluttede sig for at hive våbnet frem, men han nåede under alle omstændigheder ikke at bruge det, da Falck-redderne forinden fik grebet ind.

- Den ene Falck-redder var snarrådig nok til at slå geværet væk fra retningen mod hjemmehjælperen, hvorpå begge Falck-reddere overmandede den 58-årige. Herpå blev politiet tilkaldt, forklarer politiet.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag, hvor dommeren altså valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger. Den 58-årige blev varetægtsfængslet på baggrund af faren for gentagelse af ligeartet kriminalitet, oplyser politiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.