Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængselsinspektør afviser fangemishandling

De sultestrejkende indsatte på den særlige flugtsikre afdeling i Statsfængslet Østjylland har politianmeldt fængslet for mishandling og manglende mulighed for beskæftigelse.

Fængselsinspektør Jørgen Bang fra Statsfængslet i Østjylland afviser, at der sker systematisk isolation af de indsatte.
Fængselsinspektør Jørgen Bang fra Statsfængslet i Østjylland afviser, at der sker systematisk isolation af de indsatte.

Alle de indsatte på Statsfængslet Østjyllands afdeling E kan arbejde og får mulighed for undervisning, hvis der er behov for det. Det forklarer fængselsinspektør Jørgen Bang, som dermed fejer dele af kritikken fra de indsatte af banen, efter de har politianmeldt fængslet.

Ifølge fangerne advokat, Claus Bonnez, har de ikke mulighed for meningsfuld beskæftigelse, fordi de er isoleret på afdelingen store dele af døgnet, skriver Radio24syv. Og det strider mod danske og torturkomiteens regler. Men fængslet afviser.

- At de holdes systematisk isoleret, er ikke korrekt. Alle, der er på afdeling E, tilbydes arbejde, og de kommer ud på arbejde, siger Jørgen Bang til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at flere af de indsatte i øjeblikket har nedlagt arbejdet, ligesom de sultestrejker i protest mod de manglende rutiner og tilstandene på afdelingen.

Anmeldelsen er endnu ikke rullet ind hos fængslets ansatte, så fængselsinspektør Jørgen Bang kender ikke ordlyden. Derfor kan han heller ikke sige noget om konkrete detaljer.

- Jeg vil ikke gå for vidt på nuværende tidspunkt, for vi må forholde os til den konkrete anmeldelse, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Dermed tager han heller ikke stilling til anden del af anmeldelsen, som ifølge Radio24syv går på mishandling ved blandt andet rutinemæssig kropsvisitation. Fængslet er dog klar til at »beskrive, hvad der sker« både for politiet og pressen, når retningslinjerne skal gennemgås i forbindelse med anmeldelsen, forsikrer Jørgen Bang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.