Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængselsbetjente trækker i skudsikre veste til nye opgaver

En ændring i sikkerhedsmæssige forhold betyder, at fængselsbetjente i højere grad bruger skudsikre veste.

Den seneste flerårsaftale for Kriminalforsorgen betyder, at fængselsbetjente har overtaget en lang række transportopgaver fra politiet. Det kræver et øget fokus på fængselsbetjentenes sikkerhed, og derfor benytter personalet sig i højere grad af skudsikre veste. Martin Ballund/Ritzau Scanpix
Den seneste flerårsaftale for Kriminalforsorgen betyder, at fængselsbetjente har overtaget en lang række transportopgaver fra politiet. Det kræver et øget fokus på fængselsbetjentenes sikkerhed, og derfor benytter personalet sig i højere grad af skudsikre veste. Martin Ballund/Ritzau Scanpix

København. Den seneste flerårsaftale for Kriminalforsorgen betyder, at fængselsbetjente har overtaget en lang række transportopgaver fra politiet.

Det kræver et øget fokus på fængselsbetjentenes sikkerhed, og derfor benytter personalet sig i højere grad af skudsikre veste.

Det fortæller Lars Rau Brysting, der er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen.

- Kriminalforsorgens sikkerhedsopgaver har udviklet sig meget over de seneste par år.

- Med håndteringen af bandeindsatsen er der kommet øget fokus på sikkerhedsmæssige forhold, herunder transporten med indsatte, siger han.

Det betyder blandt andet, at man i højere grad ser fængselsbetjente være iklædt skudsikre veste, når de transporterer indsatte til og fra retssalene.

Fængselsbetjentene sidder også i selve retssalene og sørger for sikkerheden sammen med politiet.

Lars Rau Brysting fortæller, at Kriminalforsorgens personale tager godt imod vestene.

- Generelt tror jeg, at de fleste er glade for at få styrket sikkerheden, siger han.

Efter bandekonflikten i København sidste sommer er mange af de involverede blevet draget til ansvar og sat i fængsel. Det har øget presset på fængselspersonalet, har Fængselsforbundet flere gange sagt.

Det har blandt andet medført overfald på fængselsbetjente.

Formand Kim Østerbye peger på, at der ikke er tilstrækkelig bemanding til at sikre sikkerheden for personalet.

- Kriminalforsorgen må sætte alt ind for at stoppe disse voldsmænd. Vi har at gøre med en gruppe, som helt bevidst prøver at sætte sig på magten.

- Der bliver nødt til at være mandskab nok til stede, så ingen risikerer at blive overfaldet bagfra, sagde Kim Østerbye forleden til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.