Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængselsbetjente skal bære kameraer efter trusler

Efter antallet af episoder med vold eller trusler mod fængselsbetjente er steget, bliver overvågning skærpet.

Kriminalforsorgen har registreret 621 episoder med vold og trusler mod fængselsansatte i 2016. Det er 220 flere end året forinden. Arkivfoto. Scanpix/Claus Fisker
Kriminalforsorgen har registreret 621 episoder med vold og trusler mod fængselsansatte i 2016. Det er 220 flere end året forinden. Arkivfoto. Scanpix/Claus Fisker

Fremover skal fængselsbetjente bære kropskameraer, når de går på arbejde.

Det er 2 af de 17 anbefalinger, som en arbejdsgruppe, der er nedsat af justitsminister Søren Pape Poulsen (K), er kommet frem til for at øge sikkerheden i fængslerne.

Det sker efter en række voldelige episoder og trusler mod betjentene, oplyser Justitsministeriet tirsdag.

Projektet med de såkaldte bodycams skal gøre det lettere at finde ud af, hvad der er sket i konkrete episoder.

Derudover skal der installeres kameraer i tjenestekøretøjerne.

»Vi skal bakke op om de ansatte i fængslerne, som hver dag yder en stor indsats. De frygtelige episoder med vold og trusler mod ansatte i fængslerne er helt uacceptable,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ud over anbefalingerne fra arbejdsgruppen indsætter Kriminalforsorgen mere personale i de mest belastede fængsler.

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, er positiv overfor udspillet.

»Vi bliver nødt til at knække voldskurven i fængslerne. Derfor hilser jeg det nye udspil velkommen,« siger formanden i pressemeddelelsen.

Kriminalforsorgen har registreret 621 episoder med vold eller trusler mod de ansatte i fængslerne i 2016 både inde fængslerne og udenfor.

Det er 220 flere end året før. 202 af dem skete i forbindelse med magtanvendelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.