Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængselsbetjente: Konstant rotation af ansatte på udrejsecenter er farligt

Medarbejderne frygter voldsomme overfald, fordi udskiftninger går ud over nære relationer.

Arkivfoto: Fængselsbetjente.
Arkivfoto: Fængselsbetjente.

Fængselsbetjentene på Udrejsecenter Kærshovedgård frygter flere konflikter med beboerne, når Kriminalforsorgen til august indfører en ny rotationsordning. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Ordningen betyder, at fængselsbetjentene kun må arbejde et halvt år på Kærshovedgård, før de bliver skiftet ud med andre kolleger.

De mange udskiftninger vil gå hårdt ud over den tætte relation til beboerne på Kærshovedgård. Derfor kommer fængselsbetjentene til at stå i mange flere konflikter på daglig basis. Det mener medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant, Hans Jacob Petersen:

»Det går simpelthen ikke, hvis der hele tiden kommer nye folk ind. Det kan betyde, at der vil ske nogle rigtigt voldsomme overfald,« siger Hans Jacob Petersen til DR P4 Midt & Vest.

Rotationsprincippet betyder, at et nyt hold medarbejdere bliver roteret ind på udrejsecenteret hver tredje måned.

Formålet er at sikre, at betjentene fortsat har kvalifikationerne i orden til arbejde i de mere traditionelle jobs i fængsler og arresthuse, fortæller områdedirektør i Kriminalforsorgen Una Jensen.

Men det skaber kun en dårligere situation, mener Hans Jacob Petersen:

»Vi frygter aller-, allermest, at det skaber en utrolig usikkerhed og kæmpe utryghed blandt beboerne, som allerede er meget pressede mentalt. Vi prøver hver dag at skabe ro omkring dem,« siger han.

Områdedirektør Una Jensen er dog ikke bekymret for relationen til beboerne:

»Der vil stadig være en fast kerne af medarbejdere, en fast chef og institutionsmedarbejdere, som ikke skal rokeres. Det er ikke noget, som jeg tænker vil øge konfliktniveauet,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.