Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængsel til tre bandemedlemmer for stribe af indbrud

Tre medlemmer af Loyal To Familia er blevet dømt i en sag om mere end 90 indbrud i Nordsjælland og København.

Arkivfoto. Tre medlemmer af Loyal To Familia er blevet dømt i en sag om mere end 90 indbrud i Nordsjælland og København.
Arkivfoto. Tre medlemmer af Loyal To Familia er blevet dømt i en sag om mere end 90 indbrud i Nordsjælland og København.

En 25-årig og to 23-årige medlemmer af banden Loyal To Familia er idømt fængselsstraffe på mellem tre og fire og et halvt års fængsel i en omfattende indbrudssag. Det har Retten i Lyngby besluttet onsdag.

Sagen mod de tre mænd omhandler mere end 90 indbrud i Nordsjælland og København, som blev begået sidste sommer og efterår. Indbruddene var rettet mod lejligheder, og der blev blandt andet stjålet smykker og kontanter.

De tre er dog ikke fundet skyldige i alle anklager, men i henholdsvis 80, 33 og 25 indbrud samt brugstyveri af biler.

Den 25-årige Omar Botnifen fik fire år og seks måneders fængsel, mens den 23-årige Yasin Saylac Hussein fik tre år og seks måneders fængsel og den 23-årige Lavdrim Ahmedi fik tre års fængsel.

De er alle tidligere straffet flere gange. I retten har de alle nægtet at afgive forklaring.

Dommer Line Kornerup læser dommen mod de tre mænd op i Retten i Lyngby onsdag, og hun lægger vægt på, at retten har fundet det bevidst, at indbruddene har været særligt organiseret.

»De har på fast basis afsat til guldsmede i København,« siger dommeren.

I anklageskriftet fremgår det, at anklageren har bedt om at få strafferammen hævet med paragraf 88 i den danske straffelov, der gør det muligt at idømme en straf, som er højere end den maksimale straf.

Retten valgte dog ikke at bruge denne paragraf, der kan få straffen til at overstige den højest mulige straf med indtil det halve.

Alligevel er anklager Lasse Biehl tilfreds med dommen.

»Set med mine briller er navnlig denne kriminalitet alvorlig. Den er effektiv og professionelt organiseret. Man har fundet ud af, at lejligheder er en ret god indtægtskilde.«

»Man kan køre ud i en opgang og sparke en dør ind og så afsætte kosterne i København. Med sådan en kriminalitet er der utrolig mange, der bliver berørt,« siger anklageren.

De tre dømte udbad sig betænkningstid i forhold til, om de ville anke dommen. De er alle fortsat varetægtsfængslet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.