Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fældning endte fatalt: Far fandt søn dræbt

En tur ud i skoven for at fælde et træ endte onsdag fatalt for en 39-årig mand fra Jyderup i Nordvestsjælland. Af ukendte årsager væltede et træ ned over manden, der blev dræbt på stedet, skriver bt.dk.

Det var den 39-åriges far, der kort efter klokken 18, gjorde det uhyggelig fund.

- Faderen var blevet bekymret, da han ikke kunne få fat i sønnen, der af gode grunde ikke havde taget telefonen. Derfor kørte han selv ud i skoven, hvor han altså fandt sønnen liggende under et træ, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den chokerede far forsøgte selv at flytte træet for at redde sin søn, men der var intet at gøre.

- Efter han havde ringet 112, tog han sønnens motorsav og begyndte at skære træet i stykker, så sønnen kunne blive frigjort, fortæller Martin Bjerregaard.

Da redningspersonalet ankom, forsøgte man at genoplive manden, men forgæves. Manden havde fået træet lige ned over brystkassen, og han blev dræbt på stedet.

Den 39-årige, der var ude i privat ærinde for at fælde træet, havde erfaring med at fælde træer fra tidligere. Træet, han var ved at fælde var 60 centimeter i diameter, og manden havde nået at skære en kilde ud i den ene side af træet, som er normal praksis, når man fælder træer.

- Han havde også skåret et godt stykke ind i træet fra modsatte side, før det væltede fortæller Martin Bjerregaard,

Politiet ved endnu ikke, hvorfor træet faldt ned over manden, men det formodes, at der har været noget galt med træet. Der rager nemlig en spids op fra den stub, der er tilbage af træet, og det kan - ifølge politiet - tyde på, at træet pludselig er revnet.

Selv om ulykken tilsyneladende foregik i mandens fritid, så skal Arbejdstilsynet undersøge ulykken.

- Uanset om sådan en ulykke sker i privat regi eller ved et arbejde, så er det stadig arbejdstilsynet, der skal vurderer de her ulykker. Det er dem, der har sagkundskaben, og den viden, man får ved at undersøge sådanne ulykker, kan også bruges til at forebygge andre ulykker, forklarer Martin Bjerregaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.