Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook vil hjælpe dig med at undgå russisk propaganda

Et nyt værktøj skal hjælpe brugere af Facebook og Instagram med at gennemskue falske indlæg kreeret i Rusland.

Har du nogensinde siddet på et socialt medie som Facebook eller Instagram og været i tvivl om, hvorvidt det, du ser, er en del af en russisk propagandakampagne?

I så fald er der snart hjælp at hente.

Både Facebook og Instagram vil ifølge The New York Times lancere et nyt værktøj, der skal hjælpe brugerne med at gennemskue russisk misinformation.

Konkret skal man kunne bruge værktøjet til at tjekke specifikke sider på Facebook og profiler på Instagram, som man har liket eller fulgt, oplyser mediet.

Formålet er at beskytte »platformene og de folk, der bruger dem«, skriver Facebook i en pressemeddelelse.

Tiltaget er et forsøg på at imødegå den kritik, der har været rettet mod blandt andet Facebook for ikke at gøre nok for at forhindre russisk misinformation i at spredes via sociale medier i forbindelse med den amerikanske valgkamp i 2016.

Tidligere er det blandt andet kommet frem, at Facebook siden valget har identificeret knap 500 falske konti, der efter alt at dømme blev oprettet i Rusland, og som angiveligt havde til formål at skabe splittelse i den amerikanske befolkning, skriver DR.

Facebook har tidligere meldt ud, at 29 millioner amerikanere så indhold skabt af Rusland i deres nyhedsfeed på sitet, mens 126 millioner – 150, hvis man tæller Instagram med – delte opslag. På selve valgdagen så ti millioner mennesker reklamebannere, kreeret af russerne, på Facebook, har firmaet tidligere oplyst ifølge The New York Times.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.