Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook-hyldest efter brandattentat udløser fængsel

27-årig får 40 dages fængsel, fordi han har tilstået at opfordre til at påsætte brand på Islamisk Trossamfund.

København. En 27-årig mands Facebook-kommentar efter et brandattentat får nu konsekvenser. Københavns Byret har onsdag idømt manden 40 dages betinget fængsel.

Manden skrev i en kommentar på Facebook tilbage i august 2015, at han var villig til at donere en lighter og hælde benzin over Islamisk Trossamfunds bygning i København. Kommentaren faldt kort efter et brandattentat mod det religiøse forsamlingshus.

Den unge københavner tilstod ved onsdagens retsmøde, at han havde skrevet opslaget.

Han havde ikke en advokat med til at tale sin sag. I stedet forsvarede han sig med, at han ikke havde til hensigt at opfordre til kriminalitet.

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne opfattes som en opfordring. Så havde jeg ikke skrevet det.

- Det er skrevet i dumhed, fordi jeg blev revet med af de tidligere kommentarer, lød mandens forklaring.

Den dømte er ikke den første, der kommet på kant med loven efter at have skrevet om ildspåsættelser på nettet.

Da en psykisk syg mand fra Moldova i august 2015 satte ild til Islamisk Trossamfunds lokaler i Københavns Nordvestkvarter, fik det nemlig mange af Facebook-gruppens medlemmer til tasterne.

Debattens bølger endte med at gå så højt, at mindst tre mænd blev sigtet for at tilskynde til ildspåsættelse.

I starten af juni fik en 74-årig mand en dom på 60 dages betinget fængsel af Retten i Nykøbing Falster, fordi han havde meddelt, at han glædeligt ville donere en dunk benzin til brandprojektet.

Samtidig er en mand i Nordjylland fortsat sigtet for at bifalde brandattentater på moskeer.

Dommeren i København lagde onsdag vægt på, at den 27-årige ikke havde til hensigt at opfordre til kriminalitet, og derfor blev straffen mildere end for den 74-årige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.