Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Får du hvid jul? Se hvor chancen er størst

Drømmer du om en hvid jul, så lad dig ikke slå ud af de seneste dages tøvejr. Her kan du læse, hvor i Danmark, der er størst chance for hvid jul.

Randers emmede af julehygge i november 2010.
Randers emmede af julehygge i november 2010.

Generelt kan man sige, at nord er godt, hvis du jagter en hvid jul i Danmark, for både Nordsjælland og Nordjylland er blandt de steder i Danmark, hvor der er størst chance for, at man får hvid jul.

Det fortæller TV2-vejrets meteorolog Andreas Nyholm til bt.dk.

- De steder, hvor der lige nu ligger mest sne, har størst sandsynlighed for hvid jul. I den nordlige del af Jylland, på Bornholm og i visse dele af Nordsjælland ligger der fortsat to til fem cm sne, fortæller Andreas Nyholm.

Men før den hvide jul er sikkert i hus, så skal den tilbageværende sne lige overleve mandagen tøvejrs-temperaturer. Tøvejret fortsætter nemlig resten af dagen og natten, fortæller Andreas Nyholm.

Men derefter bliver det koldere igen.

- Efter i dag bliver luften gradvist koldere og koldere frem mod jul, og fredag kan der komme nogle snebyger, fortæller meteorologen.

Prognoserne er endnu så usikre, at det er for tidligt at spå om, hvor meget sne, der kommer før jul, men alt tyder på, at der altså vil falde noget.

- Landsdækkende er der vel 15 procent chance for hvid jul, mens der lokalt er helt op til 50 procents chance, siger Andreas Nyholm.

Vil du være 100 procent sikker på at få en hvid jul, så må du nok gøre dig planer om at tage længere nordpå som f.eks. Sverige eller Norge. Ifølge Andreas Nyholm er der begge steder rigeligt med sne. Og også i Østrig og Schweiz meldes der om sne på skisportsstederne.

Efter jul forventes det, at temperaturerne i Danmark atter bliver lidt mildere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.