Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få gravide tager imod gratis influenzavaccine

De seneste to vintre har under hver tiende gravide taget imod den gratis influenzavaccine.

Der er for få gravide kvinder i andet og tredje trimester, der tager imod den gratis influenzavaccine, som de har haft mulighed for at få siden 2010. De seneste to vintre har under hver tiende ladet sig vaccinere, skriver Ugeskrift for Lægers netavis ugeskriftet.dk.

- Læger, jordemødre og sygeplejersker, der varetager svangreomsorgen, bør sikre, at de gravide får information om anbefalingen og får tilbudt influenzavaccinen, så danske gravide sikres bedst muligt, skriver enhedschef Søren Brostrøm og direktør Else Smith fra Sundhedsstyrelsen i en leder i Ugeskrift for Læger.

Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) er enig med Sundhedsstyrelsen i, at vaccinen er vigtig, men påpeger, at flere nok skal blive vaccineret på sigt.

- Der er en vis inerti i det, og det tager nok lidt tid, før vi er ordentligt i gang. Sådan har det jo været med alle de vacciner, der er indført. Det er godt, at Sundhedsstyrelsen presser lidt på. Men erfaringen er altså, at alt har sin tid, og vi må være lidt tålmodige, det skal nok komme, forklarer praktiserende læge og DSAM-formand Lars Gehlert Johansen ifølge ugeskriftet.dk.

Han er overbevist om, at praktiserende læger giver tilbud og information, men peger samtidig på, at praktiserende læger nok kan »trække hesten til truget, men ikke kan tvinge den til at drikke«.

Den inaktive influenzavaccine har været givet til gravide siden 1950’erne, og ifølge Sundhedsstyrelsen tyder intet på, at den øger risikoen for medfødte misdannelser eller andre graviditetsrelaterede bivirkninger. Ligesom den monovalente H1N1-vaccine til gravide heller ikke har givet anledning til bekymring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.