Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få forældre bruger tid med deres børn i dagligdagen

En ny analyse viser, at halvdelen af de danske forældre ikke foretager sig noget med deres børn i dagligdagen. Børnepsykolog kalder tallene uhyggelige.

Forældre bruger ikke tid med deres børn i hverdagen.

Når de danske børnefamilier mødes ved spisebordet, er det ikke mange ord, der bliver vekslet, og det er ganske få aktiviteter, børn og forældre foretager sig sammen.

Det viser en ny undersøgelse foretaget for Psykiatrifonden, skriver Politiken.

Ifølge undersøgelsen er det halvdelen af forældre med børn i alderen 0-18 år, som ikke foretager sig noget med deres børn i dagligdagen. 20 procent laver noget med børnene et par gange om ugen, mens 14 procent gør det én gang om ugen. 15 procent laver kun noget sammen med deres børn en gang om måneden eller endnu sjældnere.

Børnepsykolog i Psykiatrifonden Charlotte Diamant kalder tallene »uhyggelige«.

»I efteråret viste en omfattende analyse, at der er gang i en alarmerende negativ udvikling i børn og unges trivsel, og for mig er der ingen tvivl om, at det i høj grad hænger sammen med, at forældre ikke bruger tid sammen med deres børn,« siger hun til Politiken.

Professor Jan Kampmann, som forsker i børn, unge og familieliv på Roskilde Universitets Center (RUC), frygter, at der vil gå nogle helt grundlæggende, menneskelige kerneværdier tabt, når forældre og børn har så lidt med hinanden at gøre, siger han til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.