Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-kritisk magasin lukker efter 40 års bladsalg

Blandt andet færre abonnenter er skyld i, at det EU-kritiske magasin Notat ikke længere udkommer på skrift.

Det EU-kritiske månedsmagasin Notat udkommer efter juni ikke længere på skrift efter mere end 40 år på markedet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra magasinet, som nu skifter spor. Udgiveren vil i stedet fokusere på at samle borgere til debatmøder og konferencer samt udbrede kendskabet til disse.

- Et lille trykt medie er ikke nok til at finde på løsninger på de store problemer i EU, siger ansvarshavende redaktør Rasmus Nørlem Sørensen.

Tiden og abonnementstallet gør det trykte magasin til et for stort arbejde og for stor en udgift, i forhold til hvad der kommer ud af det.

Notat er et magasin om EU, der siden 1973 er udkommet som enten ugeavis, 14-dages-avis, som dagblad eller som senest et månedsmagasin.

Flere personligheder har bidraget til eller redigeret bladet gennem tiderne såsom forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich, EU-parlamentsmedlem for først Folkebevægelsen mod EF og siden Junibevægelsen Jens Peter Bonde og EU-korrespondent for DR Ole Ryborg.

Op til folkeafstemninger har bladet haft sine største oplag, men fra midt i juni udkommer bladet for sidste gang på tryk.

Det vil i stedet fortsætte med at informere i nyhedsbreve, som netavis og i bogform.

Magasinet er siden 2010 blevet udgivet af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvis formål er at fremme debatten om EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.